Over Borg & Daphne

Borg & Daphne is sinds 1994 gevestigd in hartje Leiden. Het monumentale pand aan de Nieuwe Rijn is niet alleen de winkel, maar ook het atelier van de goud- en zilversmeden. In onze winkel vindt u een uitgebreid assortiment aan sieraden, trouwringen en horloges uit eigen atelier en van gerenommeerde merken.

Atelier

In ons atelier vervaardigen wij bijzondere sieraden. Uiteraard ontwerpen wij ook naar uw persoonlijke wensen. Kom gerust langs en laat u inspireren en informeren over onze werkwijze en sieraden. En schroom vooral niet ons te triggeren om tot het voor u perfecte resultaat te komen.

Goud & Diamant

Goud

Al het goud dat wij verwerken, is gerecycled goud (omgesmolten goud van o.a. bestaande, opgekochte sieraden, mobieltjes en laptops). We betrekken dit van Schöne Edelmetaal . Schöne heeft een internationale LBMA-certificering. Het gaat dus niet om recent gedolven goud waarvan de herkomst onzeker is.
Werken met gerecycled goud heeft twee grote voordelen: er worden gegarandeerd geen mensenrechten mee geschonden en de natuur wordt niet belast door delving werkzaamheden.

Diamant

We werken uitsluitend met diamanten die na delving een Kimberley certificatie hebben ontvangen en dus gegarandeerd conflictvrij zijn. Wij betrekken onze diamanten al meer dan 25 jaar bij dezelfde, betrouwbare diamanthandelaar. Deze koopt zijn diamanten in bij gerenommeerde diamantairs in Antwerpen die alleen Kimberley gecertificeerde diamanten verhandelen. Een garantie dat de diamanten die we gebruiken legitiem zijn en niet zijn betrokken bij conflictfinanciering, in overeenstemming met de VN resoluties.

Heeft u vragen?

Via ons contactformulier kunt u direct met ons contact opnemen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Tot ziens!