De Leidste Ringen tentoonstelling

Geplaatst op: 23-06-2015

In september 2015 vieren wij,dat wij twintig jaar geleden ons sieraden atelier en -winkel vestigden in Leiden. Om dat te vieren hebben wij onszelf de opdracht gegeven om twintig unieke ringen te maken gebaseerd op het gevoel dat twintig interessante inwoners van Leiden hebben met hun stad. Daarbij niet beperkt door functionaliteit, draagbaarheid of materiaalgebruik. Om tot een passend ontwerp te komen, was het belangrijk eerst goed te luisteren naar de naamgevers van de ring, het verhaal om te zetten naar een schets en dat vervolgens te vertalen naar een ring.

De burgemeester

Als eerste in de reeks hebben wij een ring ontworpen voor, hoe kan het ook anders, de burgemeester. Hij wilde een draagbare ring, voor zowel mannen als vrouwen en herkenbaar als symbool voor Leiden. Het is een zilveren zegelring geworden met de contouren van de singels en de Leidse sleutels.

Het project

Het Leidste Ring project is met deze eerste ring gestart in december 2013 en ring nummer twintig staat ingepland voor juli 2015. De ringen zijn stuk voor stuk uniek. Van onderstaande personen is hun Leids gevoel in een ring vertaald en waren al de afgelopen tijd in de etalage te zien. De burgemeester Lenferink, Jeroen Maters, Onno Blom, Melanie Schultz van Haegen, Meta Knol, Paul Kesssler, Sander Pardon, Hanko Zwaan, Vincent Icke, Roos Jonker en Kris Schiermeier.

Tentoonstelling en boek

Vanaf 26 september,tijdens de Kunstroute, worden alle 20 Leidste Ringen bij ons in de winkel tentoongesteld.
Om een blijvende herinnering aan het project te hebben, komt er ook een boek. Een jubileum boek met 20 ringen, 20 portretten en een korte historie over Borg & Daphne Sieraden en de liefde voor hun vak en voor de stad Leiden.

Reserveer alvast het boek >